-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Σφοδρές βροχοπτώσεις στην Ευρώπη

0
Ζεστές αέριες μάζες προκάλεσαν τις πρώτες καταιγίδες του καλοκαιριού σε περιοχές της Ευρώπης, την Παρασκευή το πρωί, και από το χαλάζι υπέστησαν ζημιές στέγες και αυτοκίνητα ενώ από τις καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες.

Στην δυτική Γερμανία, υπερχείλισαν ποτάμια και πλημμύρισαν σπίτια ενώ δρόμοι καλύφθηκαν από λάσπη κατά την διάρκεια της νύκτας.

Στην γερμανική πόλη Κρέφελντ, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία, χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του τένις γέμισε με βαθουλώματα δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενώ έσπασε φεγγίτες σπιτιών.

Στο ανατολικό κρατίδιο της Εσσης, από τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν δένδρα σε έναν αυτοκινητόδρομο. Πυροσβέστες απομάκρυναν τους αυτοκινητιστές που είχαν αποκλειστεί στον δρόμο, και ανέφεραν ότι για να απομακρυνθούν τα συντρίμμια και να καθαρίσει ο δρόμος ώστε να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία θα απαιτηθούν τέσσερις ημέρες.

Σε περιοχές της νοτιοδυτικής Βρετανίας, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο τους μετά τις μεγάλες πλημμύρες, που είχαν αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια και να διασωθούν άνθρωποι από αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί.

Μία ξαφνική νεροποντή που διήρκεσε τριάντα λεπτά έπληξε τις περιοχές Ντέβον και Σόμερσετ, με αποτέλεσμα ορισμένα σπίτια να υποστούν ζημιές. Ωστόσο, ο αριθμός αυτών που απομακρύνθηκαν είναι μικρός και οι περισσότεροι φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια.

Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 60 ετών προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί της Κορσικής, όπως μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι το ύψος της βροχής που έπεσε τις τελευταίες 24 ώρες στο Αιάκειο, στο νότιο τμήμα του νησιού, έφθασε τα 133 χιλιοστά, ποσότητα τετραπλάσια από αυτή που πέφτει συνήθως την περίοδο αυτή του έτους. Από τις βροχοπτώσεις πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι αποκλείστηκαν από την λάσπη, ενώ 179 άτομα μεταφέρθηκαν σε δύο ξενοδοχεία.

Μάλιστα, εξαιτίας της κακοκαιρίας διακόπηκε προσωρινά η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ της γαλλικής πόλης Λυών και της ιταλικής Τορίνο.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: