-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Μεγάλες καταστροφές στη Μιανμάρ από το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς

0
Ο κυκλώνας Ναργκίς -κατηγορίας 3- έπληξε το Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι στη Μιανμάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και όλες οι επικοινωνίες στη Γιανγκόν. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε επαρχίες.

Η ισχύς του κυκλώνα έφτανε τα 190 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Γιανγκόν, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα στις ευρύτερη περιοχή του Δέλτα.

Πέντε επαρχίες κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε ο τροπικός τυφώνας.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, σε ορισμένες πόλεις στο Δέλτα του Ιραουάντι το 50% των κτιρίων έχει καταρρεύσει ή υποστεί ζημιές.

Η Γιανγκόν παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με συντρίμμια από στέγες που έπεσαν, δέντρα που ξεριζώθηκαν και κτίρια που υπέστησαν ζημιές.

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και ο Ερυθρός Σταυρός είχαν συγκεντρώσει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης πριν το πέρασμα του κυκλώνα και οι αξιωματούχοι του UNOCHA θα συναντηθούν αργότερα την Κυριακή για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Ωστόσο αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο τροπικός κυκλώνας Ναργκίς στη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, την Γιανγκόν και στις γύρω περιοχές.

«Δεν φαίνεται να έχουμε πολλούς νεκρούς, αλλά σίγουρα έχουν καταστραφεί περιουσίες και υποδομές» δήλωσε ο Τέριε Σκάβνταλ, επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Θεμάτων του ΟΗΕ (UNOCHA).

Ο κυκλώνας Ναργκίς μετακινείται προς τη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου ήδη σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις.

πηγές:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: