-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Σκηνές αποκάλυψης στην Μιανμάρ

0
Ο απολογισμός των θυμάτων του κυκλώνα Ναργκίς, που έπληξε το Σαββατοκύριακο πολλές περιοχές της Μιανμάρ (Βιρμανίας), έφτασε σχεδόν τους 4.000 νεκρούς, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση προσθέτοντας ότι χιλιάδες άλλοι άνθρωποι πιθανόν να χάθηκαν στην καταστροφή.

"Ο επιβεβαιωμένος αριθμός είναι 3.934 νεκροί, 41 τραυματίες και 2.879 αγνοούμενοι στις περιοχές της Γιανγκόν και του Ιραουάντι", ανακοινώθηκε από τις τηλεοπτικές ειδήσεις.

Το γραφείο του ΟΗΕ στη Γιανγκόν ανακοίνωσε πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πλαστικά καλύμματα, ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, εξοπλισμό για μαγείρεμα, κουνουπιέρες, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα.

Διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις συνεδριάζουν στην Μπανγκόκ για τον συντονισμό των ενεργειών τους ώστε να προσφέρουν όσον το δυνατόν ταχύτερα βοήθεια στους επιζήσαντες του φονικού κυκλώνα Ναργκίς, που έπληξε το Σαββατοκύριακο τη Μιανμάρ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

Ο κυκλώνας Ναργκίς σκότωσε τουλάχιστον 351 ανθρώπους με δεκάδες χιλιάδες να έχουν μείνει άστεγοι. Πέντε περιοχές επλήγησαν, κυρίως το Δέλτα του ποταμού Ιραουάντι στη νοτιοδυτική Μιανμάρ. Αρκετά χωριά στα παράλια καταστράφηκαν ολοσχερώς, είπε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού Μισέλ Ανεάρ.

"Θα διανείμουμε προμήθειες στους άστεγους, πλαστικά καλύμματα για στέγες, ταμπλέτες καθαρισμού του νερού, θα προσφέρουμε επίσης 5.000 λίτρα πόσιμου νερού, θερμάστρες, κουνουπιέρες, κουβέρτες και ένδυση σε όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη", πρόσθεσε.

Οι μεγαλύτερες υπηρεσίες του ΟΗΕ και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις καταρτίζουν από κοινού σήμερα στη Μπανγκόκ πρόγραμμα δράσης για τη Μιανμάρ, δήλωσε ο Τέριε Σκάβνταλ, επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τον συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Στο μεταξύ, το δημοψήφισμα για ένα νέο σύνταγμα στη Μιανμάρ θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο παρά την καταστροφή που άφησε στο πέρασμά του ο κυκλώνας Ναργκίς, γράφει η επίσημη εφημερίδα New Light of Myanmar.

"Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί εντός μερικών ημερών και όλος ο λαός το περιμένει με ανυπομονησία", γράφει η εφημερίδα που ελέγχεται από το στρατιωτικό καθεστώς.

Ο ισχυρός κυκλώνας που έπληξε το Σαββατοκύριακο αρκετές περιοχές της νότιας Μιανμάρ σκόρπισε τον θάνατο σε τουλάχιστον 351 ανθρώπους, άφησε δεκάδες χιλιάδες άστεγους και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις ήδη ελλιπείς υποδομές της χώρας και μεγάλα προβλήματα στον εφοδιασμό του πληθυσμού με τρόφιμα, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό.

Η πρώην πρωτεύουσα Γιανγκόν, μεγαλύτερη πόλη και εμπορικό κέντρο της χώρας, παραμένει χωρίς νερό και ηλεκτρικό και την Δευτέρα.

πηγές:Ant1.gr Photo:Reuters-WMO

Δεν υπάρχουν σχόλια: