-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Οικολογικό μήνυμα Βαρθολομαίου

0
Στην Πάρνηθα βρέθηκε το πρωΐ της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Τη συστράτευση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος και την ειλικρινή αγάπη του προς τους πυρόπληκτους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος επισκέφτηκε το πρωΐ της Παρασκευής τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Ο κ. Βαρθολομαίος αποδέχτηκε πρόσκληση από το "Παρατηρητήριο Πάρνηθα", το οποίο συνέστησαν ο ΣΚΑΪ, η "Καθημερινή" και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την προσπάθεια του Παρατηρητηρίου, σημειώνοντας ότι είναι κοινή υπόθεση όλων μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα περιβάλλον βιώσιμο και καθαρό.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε ότι οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού έδειξαν ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος τα δάση είναι πηγές ζωής και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Τόνισε δε με έμφαση ότι τα δασικά συστήματα αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την ανθρωπότητα.

Ανέφερε επίσης ότι "η φύση είναι δώρο Θεού για τον άνθρωπο".

Τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχτηκαν στην Πάρνηθα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΚΑΪ κ. Γιάννης Αλαφούζος, ο Διευθυντής της εφημερίδας "Καθημερινή" Αλέξης Παπαχελάς και εκπρόσωποι της WWF Ελλάς.

Ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε με μαθητές από τους Θρακομακεδόνες στους οποίους ανέλυσε τους λόγους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τους παρότρυνε να αγαπούν τη φύση και να μεταδίδουν την ευαισθησία αυτή.

Μετά το οδοιπορικό στην Πάρνηθα ο οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και στη συνέχεια παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του η υπουργός Εξωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: