-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στις Φιλιππίνες

0
Ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Φένγκσεν στις Φιλιππίνες αυξήθηκε στους 622 νεκρούς ενώ άλλοι σχεδόν 1.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους, επιβάτες ενός φέρυ που ναυάγησε, παραμένουν αγνοούμενοι, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Η ακτοφυλακή έχει επιβεβαιώσει το θάνατο 124 ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο MV Princess of the Stars μετά την ανατροπή του το Σάββατο εν μέσω θαλασσοταραχής ανοικτά της νήσου Σιμπουγιάν, 300 χιλιόμετρα νότια της Μανίλας.

Τουλάχιστον 680 επιβάτες και μέλη του πληρώματος εξακολουθούν να αγνοούνται κι εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί. Αν ο απολογισμός αποδειχθεί τόσο βαρύς θα πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της χώρας στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τουλάχιστον 498 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 263 αγνοούνται από δυστυχήματα που προκλήθηκαν από το Φένγκσεν. Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από πλημμύρες, που οι αρχές περιέγραψαν ως τις χειρότερες εδώ και δεκαετίες στις πληγείσες επαρχίες. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, 56 άνθρωποι επέζησαν του ναυαγίου του πλοίου Πριγκίπισσα των Άστρων.

Το πλοίο είναι το τέταρτο της εταιρίας Sulpicio Lines που βυθίστηκε από το 1987, όταν το φέρυ Dona Paz συγκρούσθηκε με δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 4.341 άνθρωποι, πρόκειται για τη χειρότερη ναυτική τραγωδία στην παγκόσμια ιστορία εν καιρώ ειρήνης.

Τον Οκτώβριο του 1988 άλλο ένα φέρυ της ίδιας εταιρίας είχε βυθιστεί στην διάρκεια τυφώνα, με αποτέλεσμα 250 άνθρωποι να βρουν το θάνατο, ενώ, το 1998, ακόμα ένα πλοίο της Σουλπίσιο ναυάγησε με αποτέλεσμα 70 άνθρωποι να βρουν το θάνατο.

πηγές:Ant1-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: