-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Καύσωνας είναι, θα περάσει!

0
Συνεχίζει να τραβάει την ανηφόρα ο υδράργυρος και μαζί του τραβάμε και εμείς το δικό μας σταυρό! Η ζέστη είναι αφόρητη και θα συνεχίσει έτσι και τις επόμενες μέρες. Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν έχει, δυστυχώς, αλλάξει καθόλου από χθες. Μέχρι την Παρασκευή το θερμόμετρο θα καταγράφει ενδείξεις έως και 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα χρειασθεί να περιμένουμε έως την Κυριακή ευελπιστώντας σε μια καλύτερη πρόγνωση. Σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 37 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Όπως δήλωσε στον «Π» ο ανώτερος μετεωρολογικός λειτουργός Λοΐζος Στεφάνου, σήμερα η θερμοκρασία θα είναι ένα βαθμό υψηλότερη απΆ ό,τι χθες, δηλαδή θα κυμανθεί γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό. Αύριο και μεθαύριο θα σκαρφαλώσει ακόμη πιο πάνω. Θα φθάσει, σύμφωνα με την πρόβλεψη, στους 41 βαθμούς λόγω θερμών αέριων μαζών από τα ανατολικά και της ασθενούς υψηλής πίεσης που προκαλεί συμπίεση αυτών των αέριων μαζών.
Η κανονική για την εποχή θερμοκρασία είναι γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31,5 στα ανατολικά και νότια παράλια, στους 29 στα δυτικά παράλια και στους 26 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Επιστροφή στο παρελθόν
Με τη βοήθεια των λειτουργών της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εντοπίσαμε τις απόλυτες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Πρόδρομο από το 2000-2007. Όπως προκύπτει, ο Ιούλιος του 2000 για τον Πρόδρομο, τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και τη Λάρνακα και ο Ιούλιος του 2002 για την Πάφο ήταν οι πιο θερμοί μήνες των τελευταίων ετών. Μεγάλης διάρκειας καύσωνα δεν ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, καθώς ο υψηλότερος μέσος όρος που έχει καταγραφεί είναι 39,1 βαθμοί τον Ιούλιο του 2005.
Σύμφωνα με μετεωρολογικά δεδομένα, θερμότερος μήνας του καλοκαιριού λόγω και της άπνοιας είναι ο Ιούλιος ενώ τον Αύγουστο ο καιρός είναι πιο δροσερός εξαιτίας των ανέμων που πνέουν. Τι μέλλει γενέσθαι κατά την υπόλοιπη διάρκεια του καλοκαιριού ουδείς γνωρίζει. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η τρύπα του όζοντος σίγουρα μας επηρεάζουν αρνητικά. Εξ ου και οι επιστήμονες υποδεικνύουν την αυξητική τάση των θερμοκρασιών στον πλανήτη ολόκληρο, χρόνο με το χρόνο.

Και τα περίεργα
Ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες νύχτες στα υψηλότερα ορεινά η ελάχιστη θερμοκρασία να είναι μεγαλύτερη από ό,τι στο εσωτερικό. Δηλαδή αντί να μειώνεται με το υψόμετρο η θερμοκρασία, να αυξάνεται. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως αναστροφή της θερμοκρασίας. Εντοπίζεται και το χειμώνα εξηγεί ο κ. Στεφάνου αλλά είναι ένα φαινόμενο σύνηθες για την καλοκαιρινή περίοδο περισσότερο. Αυτό οφείλεται στη συμπίεση και τη θέρμανση των αέριων μαζών.

πηγές:Πολιτης on line

Δεν υπάρχουν σχόλια: