-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Συναγερμός στη Κίνα υπό τον κίνδυνο μεγάλων πλημμυρών

0
Οι μετεωρολόγοι στην Κίνα προειδοποιούν πως ο Κίτρινος Ποταμός, ο δεύτερος μεγαλύτερος στη χώρα, κινδυνεύει να πλημμυρίσει καθώς οι νότιες περιοχές δοκιμάζονται από τις χειρότερες καταιγίδες και πλημμύρες για πολλές δεκαετίες.

Με νωπές ακόμη τις συνέπειες από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, η Κίνα αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες σοβαρές πλημμύρες στον νότο, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 57 άνθρωποι κι 1,27 εκατ. άλλοι κάτοικοι έχουν εξαναγκασθεί να μετατοπισθούν σε ασφαλέστερα σημεία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Αρχή προειδοποιεί πως ο μήκους 5.500 χλμ Κίτρινος Ποταμός, που διασχίζει τον βορρά, ενδέχεται να προκαλέσει «μεγάλες πλημμύρες» αυτήν τη χρονιά, εξαιτίας των ασυνήθιστα ραγδαίων βροχοπτώσεων, μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ένα πιθανό νέο κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων κατά το επόμενο διάστημα «θ' αυξήσει την καταστροφικότητα των πλημμυρικών φαινομένων και θα καταστήσει την κατάσταση πρόληψης κι ανακούφισης πλημμυρών σε όλη την έκταση της χώρας ακόμη πιο
κρίσιμη», τονίζει η Αρχή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Κίτρινος Ποταμός, ο δεύτερος μεγαλύτερος της χώρας μετά τον Γιανγκτσέ, είχε δώσει και κατά το παρελθόν σοβαρές πλημμύρες, όμως τις τελευταίες δεκαετίες τα υδάτινα αποθέματά του είχαν μειωθεί.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης πως τις επόμενες ημέρες θα πλήξουν ραγδαίες βροχοπτώσεις και την περιοχή του Δέλτα του Γιανγκτσέ, κοντά στη Σαγκάη και στις ανατολικές, νότιες και νοτιοδυτικές επαρχίες.

Έως 70.000 άνθρωποι έχουν αρχίσει να μετακινούνται από τις ζώνες που επλήγησαν από τον σεισμό στη νοτιοδυτική Κίνα, λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων, αναφέρει ο Τύπος στη χώρα.

Οι αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν σε άλλο σημείο τους ανθρώπους που κατέφυγαν στο Γουεντσουάν, έπειτα από τον σεισμό της 12ης Μαΐου, καθώς φοβούνται για κατολισθήσεις στην ορεινή αυτή περιοχή, τονίζει η εφημερίδα Νέα του Πεκίνου.

«Το Γουεντσουάν ήδη έχει μπει στην εποχή των βροχών κι οι κατολισθήσεις ενδέχεται να εξασθενήσουν τις ήδη εξασθενημένες βουνοπλαγιές, καθιστώντας ακόμη πιο αβέβαιη την κατάσταση» τονίζει η ίδια εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δελτία, στην περιοχή αναμένονται ραγδαίες βροχοπτώσεις κατά το προσεχές τριήμερο.

πηγές:Ant1.gr-Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: