-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Μήνυση στη μετεωρολογική υπηρεσία για το ναυάγιο

0
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία ενός επιβατηγού πλοίου, που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια τυφώνα στις Φιλιππίνες, μήνυσε τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας γιατί εξέδωσε λανθασμένη πρόγνωση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ή να αγνοούνται σχεδόν 750 από τους 800 επιβάτες.

Η εταιρεία Sulpicio Lines Inc, στην οποία ανήκε το βυθισμένο φέριμποτ "Πριγκίπισσα των Άστρων" ζητά αποζημίωση ύψους 4,45 εκατομμυρίων πέσο (περίπου 100.000 δολάρια) από την Υπηρεσία Ατμοσφαιρικών, Γεωφυσικών και Αστρονομικών Μελετών των Φιλιππίνων (PAGASA). Είναι η πρώτη φορά που μηνύεται η PAGASA για λανθασμένη πρόβλεψη του καιρού.

Το "Πριγκίπισσα των Άστρων" βυθίστηκε στις 21 Ιουνίου στα ανοιχτά του νησιού Σιμπουγιάν, 300 χιλιόμετρα νοτίως της Μανίλας. Η ακτοφυλακή έχει επιβεβαιώσει ότι 250 από τους επιβάτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 παραμένουν αγνοούμενοι και θα πρέπει να θεωρούνται νεκροί. Μόνο 56 άτομα κατάφεραν να σωθούν.

Η εταιρεία κατηγορεί τη μετεωρολογική υπηρεσία για "ανικανότητα και ανευθυνότητα" γιατί το βράδυ της 20ης Ιουνίου, όταν το πλοίο αναχώρησε από τη Μανίλα για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, είχε δώσει λανθασμένη πρόβλεψη για την πορεία του τυφώνα Φενγκσέν.

Η υπηρεσία είχε προβλέψει ότι ο τυφώνας θα κινείτο προς τα βορειοδυτικά, μακριά από την πορεία του πλοίου, όμως τελικά κινήθηκε προς τα δυτικά. Η Sulpicio Lines ισχυρίζεται ότι η PAGASA δεν ενημέρωσε αμέσως την ακτοφυλακή και τις ναυτιλιακές εταιρείες για την αλλαγή κατεύθυνσης του τυφώνα.

πηγές:Ant1.gr-Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: