-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Τυφώνας στην Ταϊβάν

0
Ο τυφώνας Φουνγκ-Γουόνγκ άρχισε να πλήττει από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας την Ταϊβάν, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και πλημμύρες σ’ ορισμένες περιοχές της χώρας, διαταράσσοντας τις εναέριες και χερσαίες μεταφορές.

Με κατεύθυνση από τα βορειοδυτικά, ο τυφώνας άρχισε να πλήττει τη χώρα, με ανέμους ταχύτητας 144 έως 180 χλμ/ ώρα από τις 00.50, ώρα Ελλάδος, και μετακινείται με ταχύτητα 15 χλμ/ ώρα προς τα Στενά της Φορμόζας κι αναμένεται να έχει φθάσει έως αύριο στις ακτές της κινεζικής επαρχίας Φουτζιάν, ανακοίνωσε η μετεωρολογική εταιρεία.

Οι δυνατοί άνεμοι κι οι ραγδαίες βροχοπτώσεις, που συνοδεύουν τον τυφώνα, ανάγκασαν περίπου 25 πόλεις στ’ ανατολικά και νοτιοανατολικά να διατάξουν το κλείσιμο των σχολείων και των καταστημάτων.

Έχουν ανασταλεί τα σιδηροδρομικά δρομολόγια κι οι εσωτερικές πτήσεις, ενώ πολλές διεθνείς πτήσεις, είτε καθυστέρησαν, είτε αναβλήθηκαν.

Κλειστά επίσης έμειναν το Χρηματιστήριο κι οι χρηματαγορές της χώρας, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Μα Γινγκ Τζέου επισκέφθηκε το κέντρο αντιμετώπισης καταστροφών για να συντονίσει τις επιχειρήσεις πρόληψης και διάσωσης.

Τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την επέλαση του Φουνγκ-Γουόνγκ δοκίμασε η μεγαλύτερη πόλη στ’ ανατολικά Χουαλιέν, στην οποία 40.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ οι κάτοικοι του προαστίου Μεϊλούν αναγκάσθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους καθώς τα νερά από τις πλημμύρες έφθαναν έως το στήθος των ανθρώπων.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: