-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Κύμα καύσωνα σε Ιταλία και Τουρκία

0
Κύμα καύσωνα σαρώνει τη Νότια Ιταλία αλλά και τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο. Στην Αλικαρνασσό τα θερμόμετρα έδειξαν τη Δευτέρα πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ιταλία δεκάδες ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία λόγω της μεγάλης ζεστής.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για αφρικανική ζέστη ενώ στα νοσοκομεία μεταφερθήκαν πολλά άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και συμπτώματα θερμοπληξίας.

Τα θερμόμετρα στην Ανκόνα έδειξαν 36 βαθμούς κελσίου αλλά οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα. Στη Ρώμη, οι κάτοικοι της αιωνίας πόλης είχαν μάλιστα να αντιμετωπίσουν τη Δευτέρα εκτός από τον καύσωνα και απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επειδή, όμως, ο καιρός έχει τρελαθεί για τα καλά, στον ιταλικό βορρά βρέχει καταρρακτωδώς από την Κυριακή θυμίζοντας σε πολλούς το φθινόπωρο.

Εν τω μεταξύ, αφόρητη είναι η ζέστη και στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες υψηλές και για τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα. Στα μεσογειακά παράλια της Τουρκίας τα θερμόμετρα έδειχναν τη Δευτέρα 40 βαθμούς Κελσίου. Κάτοικοι και τουρίστες κατέφυγαν στη θάλασσα και στις νεροτσουλίθρες για να δροσιστούν.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί από την Τρίτη και οι τουρκικές αρχές συστήνουν στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: