-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Πέρασε αλλά δεν μας ... έκαψε το κύμα καύσωνα

0
Χαμηλότερες από τις αναμενόμενες ήταν τελικά οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την Τρίτη στη χώρα, καθώς ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε, τελικώς, τους 40 βαθμούς Κελσίου σε καμία περιοχή της χώρας.


Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου καταγράφηκαν το μεσημέρι σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από την Τετάρτη αναμένονται ενίσχυση των βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς και στα νότια 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ αντίστοιχες θερμοκρασίες αναμένονται στην Αττική, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια ώρα, καθησυχαστικός ως προς τον κίνδυνο μπλακ άουτ εμφανίστηκε και την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ).

«Φεύγω ήρεμος από τις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΜΗΕ και βέβαιος ότι δε θα έχουμε περιπέτειες τις μέρες αυτές του υψηλού καύσωνα. Διαπιστώνουμε ότι η διαχείριση των πόρων είναι άριστη δεν υπάρχουν προβλήματα και δεν θα υπάρξουν εξ όσων φαίνεται προβλήματα, παρά το γεγονός ότι έχουμε υψηλές θερμοκρασίες» δήλωσε ο κ. Φώλιας, σημειώνοντας ότι «η πολύ μεγάλη υπευθυνότητα όλων των αρμοδίων φορέων θα συνεχιστεί και όλο το καλοκαίρι ώστε οι συμπολίτες μας, οι επιχειρήσεις, η αγορά και ο τόπος, γενικότερα, να μην έχει περιπέτειες με ενδεχόμενες μειώσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος».

Πάντως, ο κ. Φώλιας κάλεσε τους καταναλωτές όπου μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. «Σαφέστατα έτσι θα βοηθήσουμε όλοι το σύστημα σε αυτή την κοινή προσπάθεια να μην έχουμε καμιά περιπέτεια και σαφέστατα καμιά περικοπή» είπε.
Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι την Τετάρτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για τις περιοχές: Κέρκυρας, Λευκάδος, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

πηγές:In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: