-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Οι βροχές δεν θα μας... σώσουν

0
Δεν θα βρέχει για μήνες και όταν θα βρέχει το νερό θα μας πνίγει. Τα αποτελέσματα των κλιματικών επιστημονικών μοντέλων δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Οι βροχοπτώσεις, αναφέρουν, θα είναι ισχυρότερες απ΄ ό,τι τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σε περιοχές που γενικά παρουσιάζουν μια τάση ερημοποίησης. Οπως προβλέπουν, οι βροχοπτώσεις θα συμπυκνωθούν σε λιγότερα αλλά εντονότερα γεγονότα μεταξύ των οποίων θα μεσολαβούν μακροχρόνιες ξηρές περίοδοι. Ειδικά για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία προβλέπεται μεν μείωση των βροχοπτώσεων κατά περισσότερο από 20%, ωστόσο αναμένεται αύξηση της έντασης των βροχών, καθώς και των ξηρών περιόδων. Οι αυξήσεις στα ακραία ποσά βροχόπτωσης για πολλές ημέρες φαίνεται ότι θα είναι πολύ τοπικές, αλλά τέτοιου είδους φαινόμενα θα εμφανίζονται σχεδόν παντού σε ολόκληρη την Ευρώπη, κάθε εποχή του χρόνου, εκτός από το καλοκαίρι στη Νότια και Δυτική Ευρώπη.

Οι αλλαγές στις βροχοπτώσεις θα είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ Νότιας και Βόρειας Ευρώπης. Στον Νότο οι ετήσιες βροχές γενικά μειώνονται την τελευταία τριαντακονταετία του 21ου αιώνα. Στον Βορά τα ποσά υετού γενικά αυξάνονται, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Μεταξύ, όμως, Βορά και Νότου βρίσκεται μια τεράστια περιοχή όπου, σύμφωνα με το επιστημονικό σενάριο της Επιτροπής, σε ετήσια βάση οι αλλαγές δεν δείχνουν μεγάλες. Αλλά οι διαφορές μεταξύ των εποχών φαίνονται περισσότερο έντονες: ο χειμώνας και η άνοιξη γίνονται πιο υγροί, ενώ το καλοκαίρι και, σε μικρότερη έκταση, το φθινόπωρο ξηρότερα.

πηγές:To vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: