-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Σαρωτικές πλημμύρες στην Ουκρανία

0
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 5 παιδιά έχασαν την ζωή τους εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών και των πλημμυρών που έπληξαν την δυτική Ουκρανία, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για την χειρότερη καταστροφή από πλημμύρες τα τελευταία εκατό χρόνια στην χώρα.

Αγνοείται ένας αριθμός ανθρώπων, ενώ οι ζημιές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια ευρώ, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο κυβερνητική ανακοίνωση. Ο ποταμός Δνείστερος, που έχει μήκος 1.400 χιλιόμετρα υπερχείλισε σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα να κατακλυστούν από τα νερά γειτονικά χωριά.

Μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες αντιμετωπίζουν επίσης ο Μόλδοβας και η αποσχισθείσα περιοχή Τρανσνίστρια. Οι περισσότερο πληγείσες περιοχές στην Ουκρανία είναι η Λβιβ και το Σέρνοβζι, όπου περί τα 20.000 σπίτια πλημμύρισαν,ενώ δεκάδες γέφυρες και δρόμοι σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων καταστράφησαν, ανακοινώθηκε από την υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Τούρτσινοφ δήλωσε ότι τα κρατικά αποθέματα για την αποκατάσταση των ζημιών δεν επαρκούν και έκανε έκκληση για συμπληρωματικές οικονομικές ενισχύσεις. Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τις πληγείσες περιοχές, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης στο Κίεβο.

Στο Βουκουρέστι ανακοινώθηκε ότι τρεις είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων μία μητέρα 30 ετών με τον γιο της και δύο οι αγνοούμενοι μέχρι στιγμής από τις πλημμύρες που πλήττουν εδώ και τέσσερις ημέρες την βόρεια Ρουμανία.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πλημμύρισαν πάνω από 190.000 στρέμματα καλλιεργειών και υπέστησαν ζημιές η καταστράφηκαν περίπου 900 γέφυρες και δρόμοι σε μήκος περίπου 500 χιλιομέτρων. Σήμερα πάνω από 3.000 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για την παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες και την απομάκρυνση ανθρώπων και ζώων που κινδυνεύουν. Η ένταση των καιρικών φαινομένων αναμένεται να περιοριστεί από το απόγευμα.

πηγές:An1.gr-Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: