-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

"Δυσοίωνο μέλλον"

0
Σε προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας, που μπορεί να θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά αποτελούν απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο, προβαίνει σε έκθεσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, τις μισές χώρες του πλανήτη θα πλήξουν η κοινωνική αστάθεια και η βία λόγο τής αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, της μείωσης των αποθεμάτων νερού και της ενίσχυσης του φαινομένου της ερημοποίησης.

Η αύξηση της τιμής των τροφίμων έχει ήδη βυθίσει 37 χώρες σε κρίση, ενώ το 2025 υπολογίζεται ότι περισσότερο από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη γη θα


Σημειώνεται ότι στα συμπεράσματα μελέτης για την επίδραση των κλιματικών αλλαγών 69 ευρωπαϊκών ινστιτούτων και πανεπιστημίων, επισημαίνεται ότι σε 20 χρόνια οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα έχουν κλίμα πολύ θερμότερο από αυτό που βιώνουν σήμερα οι κάτοικοί τους.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, η μελέτη προβλέπει αύξηση έως και 4 εβδομάδες για τις ημέρες με θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών στην 30ετία 2030 - 2060. Αυτό σημαίνει ότι η ενεργειακή κατανάλωση για ψύξη θα αυξηθεί έως και 5 εβδομάδες μέσα στο έτος.

Παράλληλα, θα υπάρχει ο φόβος εκδήλωσης πυρκαγιάς ακόμη και για 6 επιπλέον εβδομάδες μέσα στη θερινή περίοδο, καθώς θα αυξηθούν οι περίοδοι ξηρασίας και θα μειωθούν οι βροχοπτώσεις από 7 έως και 14 ημέρες μέσα στο χρόνο.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: