-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Κοπάδια μεδουσών κατέκλυσαν τις ακτές Ισπανίας και Ιταλίας

0
Επιδρομή μεδουσών παρατηρείται στην Μεσόγειο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται προς το παρών στις ακτές τις Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ είναι πιθανό να εμφανιστούν και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αύξηση της θερμοκρασίας του νερού της θάλασσας ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής και η υπεραλιεία των ψαριών οδήγησαν στον πολλαπλασιασμό των μεδουσών. Στην Ελλάδα τα κοπάδια των μεδουσών εμφανίζονται συνήθως στους κόλπους, όπως στον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τον Παγασητικό και τον Θερμαϊκό.

Το φαινόμενο όμως επεκτείνεται γρήγορα και στα νησιά. Το ταξίδι των μεδουσών άρχισε απο τα παράλια της Ισπανίας. Τα κοπάδια κινήθηκαν στην θαλάσσια περιοχή του Μονακό και στην Γαλλική Κυανή Ακτή. Έφθασαν στη Γένοβα και την Κορσική, ενώ εκτιμάται ότι ακολουθώντας την ίδια πορεία, ενδεχομένως να βρεθούν και στην Ελλάδα. Το τσίμπημα της μέδουσας το οποίο προκαλεί έντονο πόνο, που θυμίζει κάψιμο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για ανθρώπους που είναι αλλεργικοί.

Πηγές: ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια: