-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης στη Βόρεια Κορέα

0
Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν «σημαντικές» ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Κορέας, την περασμένη εβδομάδα, όπως μετέδωσε την Τρίτη το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα μετά βίας καταφέρνει και τρέφει τους 23 εκατομμύρια κατοίκους της, ακόμη και όταν η σοδειά είναι καλή. Την περασμένη εβδομάδα μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι η πείνα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, γεγονός που έχει φέρει τη χώρα στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA, η βροχή προκάλεσε ζημιές «στον αγροτικό τομέα» και «σε πολλούς τομείς της οικονομίας και της ζωής των ανθρώπων».

Πέρσι, από τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, κτήρια κατέρρευσαν και αγροκτήματα καταστράφηκαν, αναγκάζοντας το καθεστώς της Πιονγιάνγκ να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό για να αντιμετωπίσει την έλλειψη τροφίμων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακοινώσει ότι θα παράσχουν 500.000 τόνους τροφίμων στη Βόρεια Κορέα, ως ένδειξη της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η Νότια Κορέα όμως διέκοψε τις παραδόσεις τροφίμων από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο νέος συντηρητικός πρόεδρος της χώρας που θέλει να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στην Πιονγιάνγκ μέχρι η τελευταία να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να διακόψει το πυρηνικό πρόγραμμά της.

Στα τέλη Μαρτίου ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ εκτιμούσε ότι μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίζει έλλειψη περίπου 1,66 εκατομμυρίων τόνων δημητριακών, τη μεγαλύτερη ποσότητα τα τελευταία επτά χρόνια.

πηγές:ANt1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: