-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ερημώνει η Νέα Ορλεάνη

0
"Θύελλα του αιώνα" αποκάλεσε τον κυκλώνα Γκούσταβ ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Ρέι Νάγκιν καλώντας τους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη.

Ο κυκλώνας συνεχίζει την πορεία του στην Καραϊβική και κατευθύνεται προς τον Κόλπο του Μεξικού, αφού έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε φυτείες στην Κούβα και έχει αναγκάσει 300.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στη Νέα Ορλεάνη, με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον κυκλώνα Κατρίνα, η διαδικασία της υποχρεωτικής εκκένωσης της πόλης έχει ξεκινήσει, καθώς ο Γκούσταβ αναμένεται να περάσει από εκεί τη Δευτέρα.

Οι αρχές αποφάσισαν να δώσουν προτεραιότητα στο δυτικό τμήμα της πόλης που θεωρείται το πιο εκτεθειμένο ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχει εκκενωθεί ολόκληρη η Νέα Ορλεάνη.

Ο δήμαρχος προειδοποίησε ότι όποιος δεν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για εκκένωση, θα αφεθεί αβοήθητος στην τύχη του.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά, ότι οποίος μείνει θα πρέπει να έχει μαζί του ένα τσεκούρι, για να μπορέσει να βγει από το σπίτι του όταν αυτό θα έχει πλημμυρίσει.
Βέβαια, εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των ΗΠΑ στη Φλόριντα, είπε ότι ο δήμαρχος ενδεχομένως να υπερέβαλλε στις περιγραφές του, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για πολύ επικίνδυνο κυκλώνα, που αποτελεί μεγάλη απειλή στην πόλη.

Οι δρόμοι κοντά στο λιμάνι της Λουιζιάνα έχουν γεμίσει αυτοκίνητα και οι αρχές βοηθούν όσους δεν μπορούν να φύγουν με δικό τους μέσο.

Ο Γκούσταβ έχει πέσει στην τρίτη κατηγορία της πεντάβαθμης κλίμακας, αλλά αναμένεται να ανέβει ξανά στην τέταρτη κατηγορία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC, κλείνουν και πολλά από τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης και οι τουρίστες καλούνται να φύγουν, πριν κλείσουν τα αεροδρόμια.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι δεν πρόκειται να μεταβούν, όπως αρχικά προβλεπόταν, τη Δευτέρα στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εξαιτίας της επικείμενης επέλασης του τυφώνα.

"Ο πρόεδρος θα απευθυνθεί στη συγκέντρωση μέσω δορυφόρου, έτσι ώστε να επιβλέψει την ομοσπονδιακή απόκριση στον τυφώνα Γκούσταβ," δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Την ίδια ώρα οι πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου του Μεξικού αποφάσισαν να αναστείλουν την λειτουργία των μονάδων παραγωγής και των διυλιστηρίων τους.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: