-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Τρόμο προκαλεί η καταιγίδα Φέι

0
Πάνω από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην Κούβα κι άλλοι 25.000 από τις νήσους Κιζ στη Φλόριδα, που απειλούνται από την τροπική καταιγίδα Φέι, η οποία απειλεί να αναβαθμισθεί σε κυκλώνα, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμά της από τη Δομηνικανή Δημοκρατία και την Αϊτή, που κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Στην Αϊτή, περίπου 50 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο όταν λεωφορείο επιχείρησε να διαβεί τα νερά ενός ποταμού, που ήσαν φουσκωμένα από τις βροχές που συνόδευαν την τροπική καταιγίδα Φέι, με συνέπεια να παρασυρθεί, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η καταιγίδα, που έχει προκαλέσει ραγδαίες βροχοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της Κούβας, αναμένεται στη διάρκεια της νύκτας να διασχίσει το κέντρο της νήσου και να κατευθυνθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή την Τρίτη, προς τη Φλόριδα των ΗΠΑ.

Μετακινούμενη σε έναν άξονα από τα βόρεια προς τα δυτικά με ταχύτητα 20 χλμ/ώρα, η καταιγίδα Φέι βρισκόταν περί τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδος 335 χλμ νοτιοανατολικά της Αβάνας και 435 χλμ νότια της Κι Γουέστ στη Φλόριδα, όπως προειδοποιεί το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι.

Εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας των υδάτων, οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Φέι να μετατραπεί σε κυκλώνα, που προϋποθέτει ανέμους έντασης άνω των 118 χλμ/ώρα.

Στην Κούβα, πέντε από τις 15 επαρχίες της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ στις άλλες έχει διαταχθεί ύψιστο επίπεδο προσοχής, ακόμη και στην περιοχή της πρωτεύουσας Αβάνα, μολονότι οι αρχές εκτιμούν πως η καταιγίδα Φέι θα μετατραπεί σε κυκλώνα αφού θα έχει διασχίσει τη νήσο.

Οι τουρίστες έχουν αρχίσει να φεύγουν σωρηδόν κι από τη νήσο Κι Γουέστ, σε απόσταση 150 χλμ από την Κούβα, η οποία αναμένεται να πληγεί πρώτη από την καταιγίδα, ενώ έχουν οργανωθεί πέντε καταφύγια σε περίπτωση ανάγκης για τον πληθυσμό της νήσου.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: