-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Φονικό πέρασμα της καταιγίδας Φέι από την Φλόριντα

0
Η τροπική καταιγίδα Φέι, που εγκαταστάθηκε εδώ και τέσσερις ημέρες πάνω από τη Φλόριντα (νοτιοανατολικές ΗΠΑ), προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, δήλωσε την Παρασκευή ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πολιτείας αυτής.
 
«Είναι μία φονική καταιγίδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Τσάρλι Κριστ, προσθέτοντας πως σε αυτήν οφείλονται άμεσα οι έξι θάνατοι στην πολιτεία.
 
«Δυστυχώς, ο νυν απολογισμός είναι επτά νεκροί στη Φλόριδα», δήλωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες (τοπική ώρα) ο Όουεν Ρόατς, εκπρόσωπος του κυβερνήτη. «Άλλος ένας άνθρωπος πέθανε στο Παλμ Μπιτς χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου του εξαιτίας της καταιγίδας», εξήγησε ο ίδιος. 

Ένας άνδρας πέθανε αφού εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα προερχόμενο από ηλεκτρικές γεννήτριες, τρεις άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα αφού έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους εξαιτίας της βροχής και του ανέμου και δύο πνίγηκαν, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη. 

Οι τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές προσπαθούσαν να συνδράμουν χιλιάδες ανθρώπους, οι κατοικίες των οποίων πλημμύρισαν από τη βροχή και οι οποίοι κινδυνεύουν επίσης από επισκέψεις επικίνδυνων ζωών, όπως οι κροκόδειλοι. 
«Η Φέι δεν έχει ακόμη φύγει από τη Φλόριντα», προειδοποίησε ο κυβερνήτης, απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους να επαγρυπνούν και να μην βγαίνουν από τις κατοικίες τους. 

Στις 17:00 τοπική ώρα (μεσάνυκτα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) το κέντρο της καταιγίδας βρισκόταν περίπου 80 χλμ βόρεια του Σένταρ Κέι και κατευθυνόταν προς βορράν με ταχύτητα περίπου εννέα χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) στο Μαϊάμι. Η ένταση των ανέμων βρισκόταν ακόμη στα 75 χιλιόμετρα την ώρα, κατά κύματα. 

Παράλληλα, η καταιγίδα προκάλεσε ρεκόρ βροχοπτώσεων το ύψος των οποίων έφθασε σε ορισμένα σημεία της πολιτείας τα 50-75 εκατοστά. Μπορεί επίσης να προκαλέσει βροχοπτώσεις 1,20-2,40 μέτρων στη βόρεια Φλόριντα, στη νότια Τζόρτζια και Αλαμπάμα μέσα στις επόμενες 36 ώρες, όπως προειδοποίησε το NHC.


πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: