-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ενισχύεται η τροπική καταιγίδα «Γκουστάβ»

0
Τη ζωή τουλάχιστον 68 ανθρώπων έχει στοιχίσει μέχρι τώρα στην Καραϊβική η τροπική καταιγίδα «Γκουστάβ», που σύμφωνα με τους Αμερικανούς μετεωρολόγους μπορεί να πλήξει τη Νέα Ορλεάνη και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού, την επόμενη εβδομάδα.

Καθώς η καταιγίδα κινείται στην Καραϊβική, μία άλλη τροπική καταιγίδα, η «Χάνα», σχηματίζεται στον Ατλαντικό Ωκεανό και συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 65 χιλιομέτρων την ώρα. Πρόκειται για την όγδοη τροπική καταιγίδα της φετινής περιόδου και σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, μπορεί να ακολουθήσει πορεία απειλητική για τις Μπαχάμες και τη Φλόριντα.

Οι πετρελαϊκές εταιρίες ετοιμάζονται στο μεταξύ για το χτύπημα της καταιγίδας «Γκουστάβ» στην καρδιά των εγκαταστάσεών τους στον Κόλπο του Μεξικού, που εκτιμάται ότι θα είναι το πιο σφοδρό από το καλοκαίρι του 2005. Εξαιτίας των φόβων για τις συνέπειες από το πέρασμα της καταιγίδας από τις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτά της Λουιζιάνα και του Τέξας, το αργό πετρέλαιο έφτασε την Πέμπτη στα 120 δολάρια, για να υποχωρήσει στη συνέχεια κατά 2 δολάρια το βαρέλι, όταν η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει αποθέματα αργού πετρελαίου αν εξαιτίας της καταιγίδας προκληθούν προβλήματα στην παραγωγή.

Αυτή την ώρα η τροπική καταιγίδα «Γκουστάβ» κινείται περίπου 55 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά του Κίνγκστον της Τζαμάικα, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα και οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι σε λίγες ώρες η καταιγίδα μπορεί να ενισχυθεί σε κυκλώνα. Στη Τζαμάικα, έκλεισαν τα καταστήματα, τα ταχυδρομεία και τα σχολεία και οι αρχές ενημέρωσαν τους πολίτες ότι εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο δεν πρέπει να βγουν από τα σπίτια τους. Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Τζαμάικα έχουν προκαλέσει ζημιές σε κτήρια και σε καλλιέργειες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπόμπι Τζίνταλ προειδοποίησε τους κατοίκους ότι σήμερα μπορεί να αρχίσει η εκκένωση περιοχών που ίσως πληγούν από την καταιγίδα. Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από το καταστροφικό πλήγμα που δέχτηκε η Νέα Ορλεάνη από τον κυκλώνα «Κατρίνα». Σε κατάσταση έχουν τεθεί οι αρχές και στην πολιτεία του Μισισιπή, που επίσης είχε πληγεί από την «Κατρίνα»

πηγές:ΑΠΕ-Αnt1

Δεν υπάρχουν σχόλια: