-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

"Μόνιμο το πρόβλημα της λειψυδρίας"

0
Toν "κώδωνα του κινδύνου" κρουούν στελέχη της ελληνικής επιτροπής υδρογεωλογίας, τονίζοντας ότι η λειψυδρία στη χώρα μας συνεχώς θα επιδεινώνεται λόγω των κλιματικών αλλαγών .

Εκτιμάται μάλιστα ότι στη χώρα μας το πρόβλημα θα είναι μόνιμο, και καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και δεν έχει ενεργοποιηθεί η κεντρική υπηρεσία υδάτων

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχει κάνει η επιτροπή, σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν πάνω από 200 χιλιάδες γεωτρήσεις και σε πολλές περιοχές φτάνουν σε βάθη πάνω από 400 μέτρα.

Παρατηρείται σε αρκετές περιοχές υπεράντληση όπως στη Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου και σπαταλάται έως και 40% περισσότερο νερό από αυτό που απαιτείται.

Άδειες για νέες γεωτρήσεις δίνεται κατά βούληση των περιφερειών, των νομαρχιών και των δήμων, χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος σχεδιασμός.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: