-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας την Δευτέρα

0
Φίλοι και φίλες καλησπέρα….

Και τα τελευταία στοιχεία που συλλέξαμε συνηγορούν στο ότι μία σοβαρή διαταραχή αναμένετε να επηρεάσει τον καιρό στην χώρα μας από την Κυριακή και μετά.
Έτσι λοιπόν από την Κυριακή το απόγευμα και από τα Βορειοδυτικά αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές οι οποίες από τα ξημερώματα αλλά και καθ όλη την διάρκεια Δευτέρας και θα επηρεάσουν μεγάλο κομμάτι του Ελλαδικού χώρου.

Tα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το πρωί της Δευτέρας κυρίως στην Βορειοδυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κέρκυρά στην Ήπειρο (Άρτα, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία) και στην Δυτική Μακεδονία κυρίως σε Φλώρινα και Γρεβενά ενώ από το μεσημέρι και μετά με την κίνηση του χαμηλού Ανατολικά –Βορειοανατολικά αναμένεται να επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά και Κοζάνη) ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης καθώς επίσης η Βορειοδυτική Θεσσαλία και η Θράκη.
Φαινόμενα λίγο πιο εξασθενισμένα θα εκδηλωθούν κα στην Δυτική Στερεά στην Θεσσαλία αλλά και στην Δυτική Πελοπόννησο.

Στην Αττική τώρα η αυξημένη συννεφιά φαίνεται να δίνει λίγα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά βάση ασθενή και τοπικού χαρακτήρα.

Το άλλο κύριο στοιχείο της επερχόμενης κακοκαιρίας είναι ότι με την στροφή των ανέμων, από Δευτέρα απόγευμα και μετά, σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξεως των 10 βαθμών κελσίου ενώ είναι πιθανό τα βουνά της Βόρειας Ελλάδας σε υψόμετρο πάνω από 2000m να δεχθούν και τις πρώτες χιονοπτώσεις της νέας σεζόν.

Όπως βλέπουμε στην εικόνα παρακάτω είναι ήδη εμφανή η δημιουργία του βαρομετρικού χαμηλού δυτικά της Ιταλίας το οποίο τονίζουμε ότι στην γείτονα χώρα αναμένουμε να δώσει απίστευτα ύψη βροχής.



Χρήστος
Αρτέμιδα Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: