-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Προοπτική του καιρού

0
Φίλοι και φίλες καλησπέρα...

Οι βροχές που περιμέναμε να πέσουνε εχθές στην Αττική τελικά δεν ήρθαν και τελικά μείναμε ευχαριστημένοι με λίγες σταγόνες οι οποίες έπεφταν αρεά και πού. Αξιοσημείωτο γεγονός ήταν βέβαια η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα με τις πρώτες μονοψήφιες τιμές να κάνουν την εμφανισή τους σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Σήμερα το πρωί οι ελάχιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με το metar.gr είχαν ώς εξής:
Καϊμακτσαλάν Χιονοδ. Κέντρο:-1.4
Σέλι Χιονοδ. Κέντρο:2.1
Παρνασσός Χιονοδ. Κέντρο:2.2
Εορδαία Βλάστη:4.2
Ιωάννινα Ανατολή:5.6
Νευροκόπι:6.3
Θεσσαλονίκη Χορτιάτης:7.5
Κοζάνη:8.3
Πολύγυρος:8.5
Φλώρινα:8.6
Γιαννιτσά Καρυώτισσα:9.0
Δίον:9.2
Καστοριά Μακεδνοί:9.2
Θεσσαλονίκη Λαγκαδάς:9.4
Κιλκίς:9.9

H εξέλιξη τώρα του καιρού είναι άκρως ενδιαφέρουσα αφού σύμφωνα και με τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την χώρα μας απο τις πρώτες ώρες του Σαββάτου. Αιτία για αυτή την νέα αλλαγή είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα δημιουργηθεί στον κόλπο της Γένοβας θα κινηθεί ανατολικά και αφού περάσει απο Σαρδηνία και Σικελία θα συναντήσει τα πολύ θερμά νερά του Ιονίου Πελάγους και με την εμβάνθυση του θα φέρει ισχυρότατες βροχές κυρίως στα νότια διαμερίσματα της χώρας.

Άν και ακριβής πρόγνωση είναι πολύ νωρίς να γίνει λόγω του ότι δεν είναι σίγουρη η κίνηση του χαμηλού,το Σάββατο μεγάλα ύψη βροχής αναμένουμε σε περιοχές της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στις Κυκλάδες. Φαινόμενα ισχυρά ενδεχομένως να έχουμε και στην Ανατολική Στερεά αλλά και στις νότις περιοχές της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση και πιθανόν να φτάσουν στο νότιο Αιγαίο και τα 8 Beaufort.

Περισσότερα στοιχεία με μεγαλύτερη ανάλυση θα έχουμε αύριο όπου πιστεύουμε η κατάσταση να έχει κλειδώσει και θα μπορέσουμε έτσι να δώσουμε μία καλύτερη εκτίμηση.

Χρήστος
Αρτέμιδα Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: