-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Πράσινος παράδεισος η Αρκτική στο μέλλον;

0
Οι πάγοι της Αρκτικής υποχωρούν με φρενήρεις ρυθμούς, ενισχύοντας τα σενάρια που θέλουν την περιοχή μέχρι το 2030 να έχει μετατραπεί σε καταπράσινο παράδεισο.

Το 2005 αποτέλεσε ορόσημο, καθώς ήταν η χρονιά που καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες απώλειες στους πάγους της Αρκτικής.

Όμως αυτό το αρνητικό ρεκόρ αποτελεί πλέον παρελθόν καθώς το καλοκαίρι του 2008 αποδείχθηκε ακόμη χειρότερο.

Οι μετρήσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Χιονιού της Αμερικής έδειξαν ότι οι πάγοι έχουν υποχωρήσει στα 5.26 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το 2005 οι πάγοι είχαν μετρηθεί στα 5.32 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πάντως, η χειρότερη καταγραφή όλων των εποχών ήταν εκείνη του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν διαπιστώθηκε ότι οι αρχαίοι παγετώνες είχαν συρρικνωθεί στα 4,13 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η πραγματικότητα ουσιαστικά διέψευσε τα επιστημονικά μοντέλα της προηγούμενης δεκαετίας που έκαναν λόγο για Αρκτική χωρίς πάγους μετά το 2080. Τώρα οι επιστήμονες αναθεωρούν και βλέπουν να αποκαλύπτεται μετά από χιλιάδες χρόνια το έδαφος κάτω από τους πάγους του Βόρειου Πόλου στο διάστημα μεταξύ 2030 και 2050.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: