-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Υποβαθμίστηκε ο τυφώνας Κάιλ

0
Ο τυφώνας Κάιλ έπληξε την Κυριακή το βράδυ τις καναδικές ακτές, κατά κύριο λόγο το νοτιότερο άκρο της επαρχίας της Νέας Σκωτίας κι υποβαθμίσθηκε σε τροπική καταιγίδα, όπως ανακοίνωσαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του Καναδά.

Ο Κάιλ, τυφώνας κατηγορίας 1 στην 5βαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, έπληξε το Γιάρμουθ, στο άκρο της Νέας Σκωτίας και διασχίζει τον Κόλπο Φάντι με κατεύθυνση την γειτονική επαρχία Νέο Μπρούνσγουϊκ, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ριπές ανέμου, με ταχύτητα 120 χλμ/ώρα έπνεαν αργά την Κυριακή στα νότια της Νέας Σκωτίας, σπάζοντας δέντρα, προκαλώντας διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού, κι ακινητοποιώντας πολλά αεροσκάφη στο έδαφος, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.


Οι αρχές προειδοποίησαν επίσης πως η επέλαση του Κάιλ θα διπλασιάσει την πλημμυρίδα στον Κόλπο του Φάντι, τόπο που δίνει κάποιες από τις μεγαλύτερες παλίρροιες στον κόσμο, με αποτέλεσμα «να προκληθούν κάποιες πλημμύρες στις παράλιες ζώνες».

Ο Κάιλ απώλεσε κάποια από την έντασή του στα κρύα νερά του Κόλπου του Φάντι, και συνεχίζει την πορεία του υποβαθμισμένος στην κατηγορία της τροπικής καταιγίδας στην περιφέρεια του Νέου Μπρούνσγουϊκ.

Στην περιοχή ήδη έχει πέσει μία ραγδαία βροχόπτωση κι αναμένονται περισσότερες βροχοπτώσεις, που θα φθάσουν τα 50-100 χιλιοστά.

πηγές:Ant1.gr-ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: