-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ισπανία

0
Αρκετές εκατοντάδες μέτρα των νότιων ακτογραμμών της Ισπανίας έχουν μολυνθεί με πετρέλαιο που χύθηκε στη θάλασσα μετά τη σύγκρουση το Σάββατο δύο φορτηγών πλοίων εξ αιτίας θαλασσοταραχής και θυελλωδών ανέμων.

Τα δύο πλοία και τα δύο υπό λιβεριανή σημαία, προσάραξαν στον κόλπο της Αλγκεθίρα, με συνέπεια να διαρρεύσει καύσιμο από τις δεξαμενές τους και να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα.

Το ένα φορτηγό με την ονομασία " Φαίδρα" κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας έπεσε χθες πάνω σε τεράστιους βράχους στο Γιβραλτάρ έπαθε τεράστιο ρήγμα και έχασε και την άγκυρα του. Το 31μελες πλήρωμα του διεσώθη και απομακρύνθηκε με ελικόπτερο.

Το πλήρωμα του άλλου φορτηγού, του Tawe, μπόρεσε να παραμείνει στο πλοίο καθώς αυτό ρυμουλκίθηκε στο λιμάνι.

Η πετρελαιοκηλίδα έχει προκαλέσει προβλήματα και σε ένα προστατευόμενο βιότοπο. Ωστόσο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για μακροπρόθεσμα προβλήματα καθώς το ντίζελ που έχει διαρρεύσει στη θάλασσα είναι πλέον εύκολο να καθαριστεί σε αντίθεση με το βαρύ πετρέλαιο.

Η κακοκαιρία και οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν πλήξει και την ισπανική ενδοχώρα. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη θύελλα. Η σκεπή εντός σπιτιού στην Αλγκεθίρα κατέρρευσε, ενώ ένα μεγάλο δένδρο έπεσε πάνω σ' ένα λεωφορείο στη Σεβίλλη. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται και την Κυριακή με συνέπεια να έχουν πλημμυρήσει πολλοί δρόμοι στη Μαδρίτη καθώς και πολλά υπόγεια.

Εξ αιτίας της κακοκαιρίας επήλθαν αλλαγές στην παραδοσιακή αεροπορική επίδειξη κατά την ημέρα της εθνικής εορτής της Ισπανίας, καθιστώντας αδύνατη τη συμμετοχή ελικοπτέρων και την ρίψη αλεξιπτωτιστών.

Από την κακοκαιρία έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα την Παρασκευή, μια Βρετανίδα με την κόρη της οι οποίες προσπάθησαν να διέλθουν πάνω από ένα πλημμυρισμένο χαντάκι στη Βαλένθια και παρασύρθηκαν από τα νερά.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: