-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Βουτιές στη Mήλο , χιόνια στη Δράμα

0
Τρελλάθηκε ο υδράργυρος. Διαφορές θερμοκρασίας που φτάνουν έως και 18ο C παρατηρούνται μεταξύ Βορρά και Νότου. Ήδη έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Φαλακρό και το Καϊμακτσαλάν. Από την άλλη συνεχίζουν τα μπάνια στη θάλασσα οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, στη Μηλο η θερμοκρασία ηταν 25,2, στην Πάρο, 26,3, στη Σαντορίνη 26,4.

Μία χώρα, δύο εποχές. Καλοκαίρι και χειμώνας την ίδια στιγμή. Ετσι, στη Ρόδο ο κόσμος κάνει ακόμη μπάνιο στη θάλασσα και πίνει ουζάκι δίπλα στην παραλία και την ίδια ώρα στο Καϊμακτσαλάν της Εδεσσας πίνει ζεστό τσάι και χαλαρώνει δίπλα στο αναμμένο τζάκι με το βλέμμα να χάνεται στη χιονισμένη βουνοκορφή.

Οι... νότιοι συνεχίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές και οι... βόρειοι έχουν ανάψει τις σόμπες και τα καλοριφέρ.

Μία μεταβατική εποχή με το θερμόμετρο να δείχνει ταυτόχρονα ζεστές και ψυχρές θερμοκρασίες. Είκοσι βαθμοί Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου και λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς αντίστοιχα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

«Οι μεγάλες αυτές διαφορές μεταξύ Βορρά και Νότου κατά τις μεταβατικές εποχές, που είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ασυνήθεις και δεν εκπλήσσουν τους μετεωρολόγους, ούτε και μπορούν να βγουν συμπεράσματα, όπως ότι για παράδειγμα αλλάζει το κλίμα.

Οι παράγοντες που καθορίζουν αυτές τις διαφορές είναι το γεωγραφικό πλάτος, το υψόμετρο και η γειτνίαση με τη θάλασσα. Γι αυτό δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον καιρό σε μία κορυφή στη βόρειο Ελλάδα σε υψόμετρο 2.000 μέτρα και στο Φαληράκι της Ρόδου», λέει ο διευθυντής του εθνικού μετεωρολογικού κέντρου της ΕΜΥ κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος προσπαθώντας να εξηγήσει το φαινόμενο.

πηγές:kykladesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: