-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Τροπική καταιγίδα στο Βιετνάμ

0
Η ισχυρή τροπική καταιγίδα Νουλ αναμένεται να πλήξει τις νότιες ακτές του Βιετνάμ αργά την Δευτέρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν οι ζωές πολλών κατοίκων της περιοχής, καθώς και υποδομές, καλλιέργειες και ιδιοκτησίες.

Η καταιγίδα υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές διότι εκτιμάται ότι θα πλήξει το Δέλτα του Μεκόνγκ, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, μετέδωσε σε έκτακτο δελτίο του ο ραδιοφωνικός σταθμός Φωνή του Βιετνάμ.

Ειδικοί της κρατικής μετεωρολογικής υπηρεσίας του Βιετνάμ δήλωσαν ότι η καταιγίδα κινείται με μεγάλη ταχύτητα, κι έχει ανέμους 88 χλμ. στο επίκεντρό της. Θα προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις σε επαρχίες στο νότιο και το κεντρικό Βιετνάμ.

Δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε για τα κεντρικά υψίπεδα, όπου υπάρχουν φυτείες και εργοστάσια παρασκευής καφέ, αλλά και εγκαταστάσεις της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου, Πετροβιετνάμ.

Το Δέλτα του Μεκόνγκ αναμένεται να πληγεί ιδιαίτερα, και κινδυνεύουν "μικρά πλεούμενα, κατοικίες με ανεπαρκή μέτρα προστασίας" κ.ά., σύμφωνα με τηλεγράφημα του αναπληρωτή πρωθυπουργού Νγκουέν Σινχ Χουνγκ, που κάλεσε τις αρχές να είναι έτοιμες να προβούν σε μαζικές επιχειρήσεις εκκένωσης και να διατάξουν να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά.

Το Δέλτα πλήττεται σπάνια από τέτοιου είδους φαινόμενα.

Το 1997, ο τυφώνας Λίντα είχε καταλάβει εξαπίνης την περιοχή, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 464 ανθρώπων. Η κυβέρνηση του Βιετνάμ δεν αναθεώρησε ποτέ τον απολογισμό των αγνοουμένων από εκείνη την καταστροφή, που έφθανε τους 3.200.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: