-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Νέο ρεκόρ για τα "βλαβερά" αέρια

0
Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν το 2007 τα αέρια στην ατμόσφαιρα που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).

Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και μονοξειδίου του αζώτου (νιτρώδες οξείδιο, N20) άγγιξαν νέα υψηλά επίπεδα το 2007 και το μεθάνιο σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξησή του σε μία δεκαετία.

"Τα πιο σημαντικά αέρια όσον αφορά την πρόκληση του φαινομένου του θερμοκηπίου - C02, μεθάνιο και N20 - έφτασαν όλα σε νέα υψηλά επίπεδα το 2007. Δύο από αυτά, τα CO2 και N20, αυξάνονται σταθερά και δεν υπάρχουν ενδείξεις μείωσής τους", δήλωσε ο ειδικός του WMO Γκέιρ Μπραάδεν, προσθέτοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσει κανείς αν το μεθάνιο θα εξακολουθήσει και αυτό να αυξάνεται.

"Το διοξείδιο του άνθρακα ευθύνεται για το 90% της αύξησης των συνεπειών του φαινομένου του θερμοκηπίου", τα τελευταία πέντε χρόνια, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αντίθετα, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός διαπίστωσε αργή μείωση των επιπέδων χλωροφθορανθράκων, που ευθύνονται για την καταστροφή του στρώματος του όζοντος, το οποίο προστατεύει την ατμόσφαιρα από την ηλιακή ακτινοβολία.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: