-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Αυξάνεται ο απολογισμός από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

0
Τουλάχιστον 97 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη νότια επαρχία της Βραζιλίας Σάντα Καταρίνα από το σαββατοκύριακο, σε μια από τις χειρότερες καταστροφές εξ αιτίας των καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στη λατινοαμερικανική χώρα εδώ και δεκαετίες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές αργά την Τετάρτη.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας στην επαρχία ανέφερε ότι ανασύρθηκαν 13 σοροί την Τετάρτη, και πρόσθεσε ότι άλλα 19 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Συνολικά, οι πληγέντες από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις φθάνουν το 1,5 εκατομμύριο ανθρώπων, ενώ 80.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ανακοίνωσε την διάθεση 538 εκατ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση της περιοχής και τη στήριξη των πλημμυροπαθών, ενώ την Τετάρτη πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πόλεις που επλήγησαν.

Οκτώ δήμοι παρέμεναν αποκλεισμένοι από την υπόλοιπη επαρχία, ενώ οι έξι κηρύχθηκαν περιοχές όπου έχει σημειωθεί καταστροφή. Οι βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες κι οι κατολισθήσεις διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου σε πολλές πόλεις της Σάντα Καταρίνα και της γειτονικής επαρχίας Ρίου Γκράντε ντο Σουλ. Θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για την αποκατάσταση των ζημιών στον αγωγό διαμετακομιδής φυσικού αερίου.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: