-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Πλημμύρες πλήττουν τη Σάντα Καταρίνα

0
Σε τουλάχιστον 110 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη νότια επαρχία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agencia Brasil.

Περίπου 80.000 άνθρωποι εκκένωσαν την περιοχή, σε μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει τη Νοτιοαμερικανική χώρα εδώ και δεκαετίες.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος αποδέσμευσε πάνω από 850 εκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση και την υποστήριξη των πληγέντων, δήλωσε ότι η καταστροφή είναι η χειρότερη που έχει δει στη χώρα.

Πέραν του ότι εκτόπισαν χιλιάδες κατοίκων, οι πλημμύρες κι οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν δρόμους, γέφυρες και κτίρια, με αποτέλεσμα η Σάντα Καταρίνα να μετράει και μεγάλες οικονομικές ζημίες. Ενδεικτικά, το κλείσιμο του λιμανιού στην πόλη Ιτάχαϊ στοιχίζει περί τα 33 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Συγκινητική ήταν η κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες, περιλαμβανομένων δωρεών από αρκετούς διάσημους αθλητές, ενώ στους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που άνοιξαν οι αρχές της Σάντα Καταρίνα για την κατάθεση χρημάτων υπέρ των πλημμυροπαθών, συγκεντρώθηκαν 776,8 εκατ. δολάρια από ανώνυμους πολίτες σε όλη τη χώρα.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: