-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Οι πρώτες χιονοθύελλες στην Ευρώπη

0
Οι πρώτες χιονοθύελλες που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη Βόρεια Ευρώπη και στην περιοχή της Βαλτικής έγιναν αιτία να σημειωθούν μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροσκαφών και μεγάλα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους.

Μετά τον ήπιο χειμώνα πέρυσι, οι έντονες χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο αιφνιδίασαν τον κόσμο. Ο Τόμας Αντερσον της Υπηρεσίας Εποπτείας των Δρόμων στην Σουηδία ανέφερε ότι όλα τα μέσα της κινητοποιήθηκαν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ στο αεροδρόμιο Αρλάντα,το μεγαλύτερο της χώρας, κοντά στην Στοκχόλμη, σημειώθηκαν καθυστερήσεις που έφθασαν και τις δύο ώρες και ορισμένες ακυρώσεις πτήσεων. Ορισμένα σχολεία στην επαρχία Απλαντ δεν άνοιξαν, όπως μετέδωσε τοπικός ραδιοσταθμός.

Στην Εσθονία, σε ορισμένες περιοχές το χιόνι έφθασε σε ύψος περίπου το μισό μέτρο και εξαιτίας της χιονοθύελλας πάνω από 33.500 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Τα πορθμεία στην Βαλτική σταμάτησαν τα δρομολόγια και ακυρώθηκαν πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ταλίν.

Στην Φινλανδία, έπεσε χιόνι την Κυριακή που έφθασε σε ύψος τα 30 εκατοστά, ενώ οι άνεμοι στις παραθαλάσσιες περιοχές έφθασαν σε ένταση την θύελλα με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροσκαφών και στις θαλάσσιες και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Επιβάτες αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο Βάνταα του Ελσίνκι για περισσότερο από μία νύχτα και εκατοντάδες σχημάτιζαν ουρά για ένα ταξί. Η υπηρεσία μετεωρολόγων YLE ανακοίνωσε ότι μέχρι το μεσημέρι ερί τα 2.000 σπίτια ήταν χωρίς ηλεκτρικό.

Στη Λετονία πάνω από 25.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό. Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA μετέδωσε ότι η αιφνίδια χειμερινή επιδρομή του Σαββατοκύριακου αύξησε τον κίνδυνο για κατολισθήσεις στις αυστριακές Αλπεις. Η περιοχή Σαλζκαμεργκουτ κοντά στο Σάλζμπουργκ καλύφθηκε με χιόνι που έφθασε το ενάμισι μέτρο τις τελευταίες ημέρες ενώ στα ομόσπονδα κρατίδια του Σάλζμπουργκ και Βόραλμπεργκ το σύστημα προειδοποίησης για κατολισθήσεις ανακοινώθηκε στο επίπεδο 3,η υψηλού κινδύνου.

Ο κίνδυνος για τις κατολισθήσεις θα παραμείνει υψηλός για τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει πρόβλεψη ότι η θερμοκρασία θα ανέβει, αλλά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Αλεξάντερ Πόντεσερ ο κίνδυνος θα περιοριστεί μόνο εάν δεν χιονίσει τις προσεχείς ημέρες.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: