-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Καλιφόρνια

0
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κήρυξε την Παρασκευή ο κυβερνήτης της πολιτείας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ εξ αιτίας της τριετούς ξηρασίας και της παρατεταμένης ανομβρίας.

«Πρόκειται για μια κρίση, εξ ίσου σοβαρή όσο αυτή που θα προκαλούσε ένας σεισμός ή μια πυρκαγιά... πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με την ίδια αίσθηση επείγοντος, αναβαθμίζοντας τις υποδομές της Καλιφόρνιας για την υδροδότηση προκειμένου να διασφαλίσουμε μια αξιόπιστη και καθαρή παροχή νερού για την πολιτεία μας», δήλωσε ο Σβαρτσενέγκερ, καλώντας τους πολίτες να εξοικονομούν νερό.

Τον Μάρτιο, η παροχή νερού για γεωργική χρήση θα μειωθεί για συγκεκριμένες περιόδους. Το μέτρο αναμένεται να πλήξει σκληρά τους αγρότες στην περιοχή Σέντραλ Βάλεϋ, μια από τις σημαντικότερες γεωργικές εκτάσεις της χώρας, όπου ποτίζονται τεράστια κτήματα.

Ο Σβαρτσενέγκερ εκτίμησε ότι η ξηρασία θα στοιχίσει στον αγροτικό τομέα της πολιτείας πάνω από 2 δισ. δολάρια. Εάν οι πολίτες δεν πάρουν εθελοντικά μέτρα για την περιστολή της κατανάλωσης νερού, η πολιτεία δεν αποκλείεται να θεσπίσει την υδροδότηση με δελτίο, ή έως
μια συγκεκριμένη ποσότητα - απαγορεύοντας τα συστήματα αυτόματου ποτίσματος γρασιδιού και φυτών, περιορίζοντας το πλύσιμο των αυτοκινήτων αλλά και τη χρήση νερού για να γεμίζουν πισίνες, τόνισε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια.

Μετά από έναν εξαιρετικά ξηρό χειμώνα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες σημειώθηκε ελάχιστη βροχόπτωση ή χιονόπτωση. Μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι πιθανότητες επιστροφής στις κανονικές καιρικές συνθήκες για την εποχή είναι μόλις 15%.

Σημειώνεται ότι ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος του 2008 ήταν ανάμεσα στους πιο άνυδρους αφότου άρχισαν να καταγράφονται σχετικά στατιστικά στοιχεία, και τα αποθέματα νερού μειώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά.

Η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σημαίνει και την διάθεση έκτακτων κεφαλαίων για τις περιοχές που πλήττονται. Το μεγαλύτερο μέρος του νερού που χρησιμοποιείται στην πολιτεία πηγάζει από τα χιόνια που καλύπτουν τα βουνά Σιέρα Νεβάδα. Η κάλυψη του χιονιού πέρυσι έφτασε μόλις το 69% του φυσιολογικού.

πηγές:Ant1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: