-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την Κύπρο!

0
!Ακραία καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται σε όλη την Κύπρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδης βροχές, τους δυνατούς ανέμους, το χαλάζι και τα χιόνια στα ορεινά.

Υπερχείλισαν ποτάμια, πλημμύρισαν δρόμοι, βάρκες παρασύρθηκαν στη θάλασσα, ενώ σε πολλές περιοχές σημειώθηκε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην Πόλη Χρυσοχούς κατήλθε ορμητικός ο χείμαρρος στο λιμανάκι του Λατσιού, με αποτέλεσμα οι βάρκες που βρίσκονταν στον χερσαίο χώρο, να παρασυρθούν στη θάλασσα. Πλημμύρισαν επίσης η Πλατεία της Γεροσκήπου, όπου διεξάγονται έργα για ανάπλασή της, καθώς και καταστήματα.

Στο Σταυρό της Ψώκας, αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε στα χιόνια και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για απεγκλωβισμό των δύο ατόμων που επέβαιναν σ' αυτό.
Από τα χιόνια εγκλωβίστηκαν και 15 μαθητές στο σχολείο Λεμίθου, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Υπερχείλισε επίσης ο ποταμός Κλάριος.

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν και στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, όπου η τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Ακακίου διεξάγεται με δυσκολία.
Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Ακακίου επικρατούν επίσης ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα η χρήση του δρόμου να είναι επικίνδυνη.

Οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες: Καλοπαναγιώτη – Μουτουλά, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood, Πεδουλά – Κύκκου, Κύκκου – Κάμπου, Κάμπου – Ορκόντα και Κακοπετριάς – Καρβουνά.Στην επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στο δρόμο Προδρόμου – Λεμύθου, καθώς και στις περιοχές ''Παλιόμυλος'', ''Τρεις Ελιές'' και Αγίου Δημητρίου, οι δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω σφοδρών ανέμων, χιονόπτωσης και πυκνής ομίχλης, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.Εξάλλου, λόγω χαλαζόπτωσης, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες: Μονιάτη – Πλατρών, Πλατρών – Τροοδίτισσας και Πλατρών – Πέρα Πεδί.

Στην Επαρχία Πάφου ο δρόμος Στρουμπιού – Σκουλλίου, λόγω καταρρακτωδών βροχών και χαλαζόπτωσης έχει καταστεί επικίνδυνος.Επίσης, στους δρόμους Πόλεως Χρυσοχούς – Λατσιού και Νατάς - Χολετριών έχουν υπερχειλίσει οι γέφυρες και ως εκ τούτου, οι οδηγοί προτρέπονται να μην χρησιμοποιούν τους πιο πάνω δρόμους.

Τέλος, στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου, επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες και ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα.

πηγές:Ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: