-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι στην Ελλάδα

0
Καταστροφικότερη δύναμη θα έχουν τα επόμενα χρόνια οι ανεμοστρόβιλοι στην Ελλάδα. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η παγκόσμια κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει συνθήκες ατμοσφαιρικής αστάθειας στον ουρανό της χώρα μας και οι ανεμοστρόβιλοι που θα δημιουργούνται θα είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι απ΄ ό,τι σήμερα.

«Ήδη από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει τα τελευταία 10 χρόνια προκύπτει ότι ο αριθμός των ισχυρών ανεμοστροβίλων που εκδηλώνονται στην ξηρά και τη θάλασσα (αυτοί λέγονται σίφωνες), κυμαίνεται κατά μέσο όρο στους 20 τον χρόνο» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μιχάλης Σιούτας, που είναι δρ μετεωρολόγος στο Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μ. Σιούτας, που είναι ο πρώτος επιστήμονας ερευνά το φαινόμενο των ανεμοστροβίλων σε βάθος εδώ και πολλά χρόνια, προσθέτει ότι «στο άμεσο μέλλον οι ανεμοστρόβιλοι θα δημιουργούνται συχνότερα στην Ελλάδα και θα έχουν μεγαλύτερη δύναμη, προκαλώντας ταυτόχρονα και περισσότερες ζημιές».

Διαβάστε Περισσότερα από nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: