-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ανάγκη η εξοικονόμηση νερού

0
Παγκόσμια Ημέρα Νερού την Κυριακή και σύμφωνα με τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών έως το 2050, ο μισός πληθυσμός της γης θα αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας.

Με μία διακήρυξη - συρραφή προηγουμένων - και χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πέμπτου παγκόσμιου φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη για το νερό.

Στο φόρουμ συμμετείχαν 30.000 εκπρόσωποι από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο, καθώς και μεγάλος αριθμός κινημάτων πολιτών και ακτιβιστών.

Στόχος της διακήρυξης είναι να διαδοθεί η ορθολογική διαχείριση του νερού, αλλά και να ληφθούν πρωτοβουλίες σχετικά με το θέμα της λειψυδρίας αλλά και των κλιματικών αλλαγών.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο διευθυντής του παγκόσμιου Συμβουλίου για το Νερό, Ντέιβιντ Ζίμερ, ήδη ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. 125 εκατομμύρια είναι παιδιά κάτω των 5 χρόνων.

Η λειψυδρία αποτελεί αιτία συγκρούσεων σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ορθολογική διαχείρισή του θα επιφέρει ειρήνη και ευημερία, δήλωσε στο σταθμό μας, ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιστούτου Νερού, Γκράχαμ Μπέλκαμ.

Η χάρτα για την εξοικονόμηση του νερού, που παρουσίασε το 2008 ο ΣΚΑΪ, αποκτά και φέτος μεγάλη σημασία.

Υδάτινες περιοχές όπως για παράδειγμα ο Ασωπός, η λίμνη Κορώνεια και ο Πηνειός εξακολουθούν να έχουν ανοιχτές πληγές ρύπανσης.

Ακόμα και σήμερα, παρόλο που υπήρχαν ικανοποιητικές βροχοπτώσεις κατά την περίοδο του χειμώνα, τουλάχιστον το 30% με 40% του νερού χάνεται στη θάλασσα.

Τα προγράμματα διαχειρίσεις και εξοικονόμησης του νερού δεν προχωρούν σε ικανοποιητικό βαθμό και οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι από τους πιο σπάταλους λαούς στον κόσμο με ημερήσια κατανάλωση που αγγίζει τα 160 λίτρα ανά άτομο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να ενισχυθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής μικρών και μεσαίων φραγμάτων για τη συγκράτηση των βρόχινων νερών.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι απαιτείται σε κάθε προσπάθεια η ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας τονίζει ότι το νερό αποτελεί πρωταρχική πηγή ζωής του πλανήτη μας. Το πλέον αναγκαίο φυσικό αγαθό για τη συνέχιση της ζωής. Αγαθό του οποίου αυξάνεται η ζήτηση και μειώνεται η διαθεσιμότητα.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: