-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική

1

Φίλοι και φίλες καλησπέρα...

Πολύ ισχυρή καταιγίδα με συνοδεία ισχυρότατων ανέμων πλήττει από το απόγευμα τον νομό Αττικής. α πολλά ηλεκτρικά φαινόμενα έχουν κάνει την νύχτα μέρα ενώ σε πολλές περιοχές έχουμε και διακοπή της ηλεκτροδότησης. Σε πολλά σημεία τα ύψη βροχής έχουν φτάσει και ξεπεράσει τα 30 mm ενώ εδώ και μία περίπου ώρα η θερμοκρασία έχει σημειώσει εντυπωσιακή πτώση. Πραγματικά από τις πιο ισχυρές καταιγίδες τα τελευταία χρόνια στην Αττική.

Χρήστος
Αρτέμιδα Αττικής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μεσημβρινή καταιγίδα που χτύπησε το Λεκανοπέδιο γύρω στις 13.30 σήμερα το μεσημέρι (4 Ιουλίου 2009) ήταν πρωτοφανής. Έβλεπες παντού κεραυνούς και αστραπές λες και έπιασε φωτιά ο ουρανός! Ο κρότος ήταν πολύ εκκοφαντικός, μιας και η μπόρα είχε περίπου την ίδια ισχύ με την πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε την Θεσσαλονίκη πριν από μια εβδομάδα!

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ και πλημμυρισμένα σπίτια.

Δεν πρέπει ποτέ να ανάβουμε το PC ή το Mac, ούτε και να σερφάρουμε στο Internet όταν υπάρχουν τέτοια ακραία ηλεκτρικά φαινόμενα. Πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι το UPS και οι αντικεραυνικές σούκες δεν παρέχουν ούτε καν τη στοιχειώδη προστασία που απαιτούν αυτές οι ηλεκτροβόρες συσκευές για να μην πάθουν ζημιά.

Η μόνη (και σωτήρια) λύση είναι η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ να υπογειοποιήσουν τα καλώδιά τους ώστε να ανακουφιστούν επιτέλους οι χρήστες των Η/Υ άπ' αυτό τον εφιάλτη που κρατάει χρόνια. Μόνο που αυτή η δουλειά κοστίζει πανάκριβα.....