-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Η δημογραφική αύξηση απειλή για τα αποθέματα νερού

0
Σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΗΕ, η δημογραφική αύξηση και οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν διπλή απειλή για τα αποθέματα νερού του πλανήτη.

«Ύστερα από δεκαετίες αδράνειας, τα προβλήματα είναι πελώρια και θα επιδεινωθούν, εάν δεν βρεθούν απαντήσεις», προειδοποιούν οι συντάκτες της 348σέλιδης έκθεσης για την οποία εργάστηκαν συνολικά 24 υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών.

Αν και το νερό αποτελεί το πιο ουσιώδες συστατικό, τα κονδύλια που αφιερώνονται σε αυτό δεν ξεπερνούν το 6% του συνόλου των δαπανών. «Το νερό σχετίζεται με τις κρίσεις του κλίματος, της ενέργειας, του επισιτισμού, των τιμών και των χρηματαγορών. Αν δεν επιλυθούν, οι κρίσεις του νερού θα επιδεινωθούν, θα συσσωρευτούν και θα προκαλέσουν ανασφάλεια σε πολλά επίπεδα», αναφέρεται στην έκθεση.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα 9 δις και ότι η ζήτηση σε νερό θα αυξηθεί κατά 64 δις κυβικά το χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι 340 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

πηγές:Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: