-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Η μείωση των πάγων επηρεάζει τη χλωρίδα και την πανίδα

0
Η σημαντική μείωση του χιονιού και του πάγου στην Αρκτική έχουν επηρεάσει τη ζωή της πανίδας και της χλωρίδας αλλά και τις ζωές των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν έπειτα από 160 ερευνητικά προγράμματα στα οποία πήραν μέρος επιστήμονες από 60 χώρες και αναλύονται πλήρως στην αναφορά «Η κατάσταση της έρευνας στους πόλους». Η αναφορά συνετάχθη από τον Διεθνή Οργανισμό Μετεωρολογίας και το Διεθνές Συμβούλιο για την Επιστήμη στα πλαίσια του προγράμματος «Διεθνές Πολικό Έτος 2007-2008» που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2007 και μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Ανταρκτική φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο. Οι παγετώνες της χάνουν με ταχύτερο ρυθμό τον όγκο τους και η θερμοκρασία ανεβαίνει περισσότερο, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της στάθμης των θαλασσών. Επιπλέον, στην Αρκτική εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει αλλάξει το είδος και η ποσότητα της χλωρίδας επηρεάζοντας τη διατροφή των ζώων και το κυνήγι. Σε περίπτωση μάλιστα που λιώσουν οι πάγοι, υπάρχει ο κίνδυνος να απελευθερωθούν οι τεράστιες ποσότητες μεθανίου που βρίσκονται αποθηκευμένες σε αυτούς.

Ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Μετεωρολογίας Μάικλ Ζάρο δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία επιστημόνων μετά το Διεθνές Γεωφυσικό Έτος, 50 χρόνια πριν και έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τον πλανήτη».

πηγές:Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: