-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Ρεκόρ CO2 στην Αρκτική

0

Σε επίπεδο ρεκόρ κυμάνθηκε η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Αρκτικής, αγγίζοντας το ανησυχητικά υψηλό ποσό των 397 μερών ανά εκατομμύριο, σύμφωνα με μέτρηση διεθνούς ερευνητικού σταθμού στην περιοχή.

Οι μετρήσεις μαρτυρούν ότι το βασικό αέριο που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου συνεχίζει να συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα και μάλιστα με ρυθμούς που προκαλούν προβληματισμό στην ερευνητική κοινότητα.

Οπως προκύπτει από τις μετρήσεις του σταθμού Zeppelin στο Σβάλμπαρντ, μεταξύ της Νορβηγίας και του Βόρειου Βόλου, η αύξηση του μέσου όρου συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα κατά το 2008 έφτασε τα 2,5 μέρη ανά εκατομμύριο, ενώ ο μέσος όρος του αερίου στην περιοχή ξεπερνά κατά πολύ τον παγκόσμιο μέσο όρο και είναι ο μεγαλύτερος που έχει μετρηθεί ποτέ στην περιοχή αυτή.

«Πρόκειται για τους υψηλότερους δείκτες που έχουν συλλεχθεί για περίοδο 50 εκατομμυρίων ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ατμοσφαιρικής φυσικής στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Πόλου, Γιόχαν Στρόμ.

Ταχύτητα μεταβολής
Οπως επισήμανε δεν είναι η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που τον ανησυχεί, αφού η Γη θα προσαρμοστεί, αλλά η ταχύτητα μεταβολής των 2-3 μερών ανά εκατομμύριο ετησίως, παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων του πλανήτη για καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

πηγές: http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: