-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Πλημμύρες, πυρκαγιές και κύματα καύσωνα απειλούν την Ευρώπη

0
Στο ενδεχόμενο να πληγεί σε δύο επίπεδα η Ευρώπη από τις απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές αναφέρεται η έκθεση ΑDAM: πρόκειται για αναφορά ειδικών σύμφωνα με την οποία οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και τα κύματα καύσωνα που προκαλούνται από το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» ενδέχεται να θέσουν υπό αμφισβήτηση, αφενός την ικανότητα της Ευρώπης να αντεπεξέλθει στα φυσικά αυτά φαινόμενα και αφετέρου να εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη για τους πληγέντες.

Επιπλέον, η έκθεση τονίζει ότι η άνοδος της στάθμης των υδάτων στο Δέλτα του Νείλου και η περαιτέρω ερημοποίηση της βόρειας Αφρικής ενδέχεται να προκαλέσουν νέο μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη από τους νότιους γείτονες της ηπείρου.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο αντιπρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) του ΟΗΕ, καθηγητής Ζαν-Πασκάλ βαν Ιπερσελ, προειδοποίησε ότι η μη ευρύτερη ανάληψη δράσης από την Ε.Ε. στον οικολογικό τομέα ενδέχεται να οδηγήσει τελικά στην αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά πολλά μέτρα, καταλήγοντας στην εκτόπιση εκατομμυρίων ανθρώπων από νησιά με πολύ χαμηλό υψόμετρο ακόμα και από Δέλτα ποταμών.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προετοιμασίας για τη διεξαγωγή συνομιλιών στη Σύνοδο για το κλίμα στην Κοπεγχάγη στα τέλη του 2009.

Πέρυσι, οι χώρες-μέλη της Ένωσης συμφώνησαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά ένα πέμπτο περίπου μέχρι το 2020 και τώρα η Ευρώπη ελπίζει να εμποδίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά πρέπει παράλληλα να προετοιμαστεί για τις επιπτώσεις μιας αποτυχίας επίτευξης του ως άνω στόχου.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, «ακόμη και οι πλουσιότερες χώρες ενδέχεται να βρεθούν προ δυσκολιών στην αντιμετώπιση του τεράστιου κόστους από φαινόμενα όπως είναι οι απρόβλεπτες πλημμύρες και γίνεται αναφορά στις πλημμύρες στην Αυστρία το 2002, οι οποίες οδήγησαν σε δημοσιονομική κρίση που τελικά είχε αποτέλεσμα τη διεξαγωγή εκλογών και την αλλαγή στην εξουσία.

Οι συντάκτες της αναφοράς συνιστούν την τροποποίηση του προγράμματος αποζημιώσεων από ακραία φυσικά φαινόμενα σε πηγή αντασφάλισης ή χορήγησης κεφαλαίων για εθνικά ασφαλιστικά προγράμματα κάλυψης φυσικών καταστροφών.

πηγές:www.apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: