-->
Text to Search... About Author Email address... Submit Name Email Adress Message About Me page ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Από το Blogger.

Ετικέτες



8/bigslider1/Meteo24news

10/newsticker/Τελευταία νέα/recent

404

Sorry, this page is not avalable
Home

3/block3/Meteo24news

Μετεωρολογικα μοντελα

4/block4/Meteo24news

Ροή άρθρων

Tα κοράλλια κινδυνεύουν με εξαφάνιση

0
Τα κοράλλια κινδυνεύουν με εξαφάνιση γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να ζητούν άμεση και ταχεία δράση για τη διάσωση τους.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC στην περιοχή της νοτιανατολικής Ασίας έχει ήδη εξαφανισθεί το 40% των κοραλλιών.

''Το 50% των κοραλλιογενών υφάλων έχει ήδη εξαφανισθεί, τα οικοσυστήματα καταρρέουν και πολλά είδη ψαριών εξαφανίζονται'', τονίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Queen Island Όβε Χέγκε Γκουλντμπεργκ.Aπό την πλευρά της, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF προειδοποιεί ότι η περιοχή μπορεί να μετατραπεί σε νεκροταφείο κοραλλιών ως το τέλος του αιώνα.

Το οικοσύστημα σε μερικές περιοχές είναι ήδη νεκρό.Τοπικές πρακτικές ψαρέματος, όπως το ψάρεμα με δυναμίτη προκαλούν μεγάλη καταστροφή.Σημειώνεται ότι τα κοράλλια αποτελούν μηχανισμό ανανέωσης και καθαρισμού των ωκεανών.

Η καταστροφή τους επιταχύνει την θέρμανση των υδάτων και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.Αν το τρίγωνο των κοραλλιών καταστραφεί, θα εξαφανιστούν και τα ψάρια από τα οποία τρέφονται εκατομμύρια άνθρωποι και η περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη.

πηγές:Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: